Paal-Beringen


Het Ontstaan van MTC Terpa


Het gebeurde allemaal toen collega motorrijders in de lente van 1981 eens gezamenlijk een toertje gingen maken.
Eén zondag werden er twee en nog geen maand later ging de bal aan het rollen. Er werd een bestuur gekozen, er ontstond een maandblad met daarin een vaste kalender en er werd een reglement opgesteld.
Een nieuwe motorclub was geboren!

De naam TERPA werd gekozen doordat destijds al deze motorrijders voornamelijk uit het dorp Paal en het gehucht Tervant kwamen. Een logische naamkeuze zou dan Pater geweest zijn.
Maar wij jongelingen zagen ons nog niet als paters rondrijden en dus werden de twee eerste gedeelten van Paal en Tervant gewisseld en ontstond TERPA.

Motortouringclub Terpa, is een club die tegenwoordig 3/4 ritten van eigen makelij en ca. 1 motortreffen/maand rijdt.
Deze worden (rekening houdend met de snelheidslimieten) aan een licht sportief/toeristisch tempo gereden en variëren van 200 tot ca. 500 km. in hartje zomer.

We doorkruisen jaarlijks praktisch het ganse land, met in grotere mate het zuiderse gedeelte. Maar bezoeken ook onze buurlanden Nederland, Duitsland, Luxemburg en zelfs Frankrijk.
Voor diegenen die zelfs daar hun keuze niet vinden wordt er af en toe een verlengd weekend of vakantie aan toegevoegd.
Ons motorseizoen start de eerste zondag van maart en eindigt de laatste van oktober. De rest van het jaargetijde vertoeven we helaas in een diepe winterslaap.

MOTORTOURINGCLUB

MTC Terpa